Tres motius per passar-se al GNU/Linux

El jotape, un al·lot amb un gran sentit de l’humor (i si ho dubtau pegau una volta per revistes.upc.es) em passa una cosa que li diuen meme. El tema és «tres motius per passar-se al GNU/Linux»:

Podeu donar tres motius seriosos o tres motius de conya (sempre que siguin convincents). No es poden usar raons en forma d’atac al sistema o dels seus usuaris (tipus «Windows és per a idiotes» o «cada pic que uses Windows Dau mata un moixet») i si un blogaire interessat en seguir el meme no usa GNU/Linux, haurà d’informar-se abans d’usuar-lo.

Els meus tres motius:

  • No m’agrada l’esclavitud de cap nivell d’intensitat ni en cap àmbit.
  • Al redol que ens ocupa, crec que la llibertat també és bàsica per a tota la ciència i afegitons, bitologia (o digitologia) inclosa.
  • El GNU/Linux és lliure.

Trobo inquietant la paraula passar-se al títol del meme, perquè indica que acceptam que l’esclavitud –en bitologia– és una situació de la que hom pot migrar. Sí, com que deixa Bèlgica i va cap a Holanda, tot canviant cols en miniatura per tulipans. Que no: els esclaus s’alliberen. Cap no diu «em passo a la llibertat i al Schwarzkopsdszf aquell… perquè jo ho valc».

Aleshores el títol, ben redactat, seria: «Tres motius per alliberar-se de les privacions del programari». En llegir-lo hom i don se n’adonaria que és una collonada: no cal cap motiu per a ser lliure, car hauria de ser l’estat natural. I meme a fer punyetes. Per això no li passo a ningú, au.

Compartir

Entrada anterior
Recordant el mestre
Entrada següent
El Windows Vista i el canvi climàtic

2 comentaris. Leave new

  • Ací van els meus:
    1- ÿs altament configurable.
    2- Puc escollir la llengua catalana per defecte sense pidolar a cap corporació, i si un programa m’és molt útil i no hi és en català puc posar-me a la feina, traduir-lo amb el kbabel i enviar-li’l a l’autor que mai rebutja aquestes aportacions. No com va passar amb un sistema operatiu molt conegut on van prohibir la seva traducció al basc.
    3- ÿs molt segur pel fet de ser lliure. Corol·lari: Encara que no sapigueu programar , jo no en sé, algú revisa els programes en quan és detecten fallades , i ací podeu col·laborar enviant els informes de petades.

    Respon
  • Seré breu:

    1- La mascota de Linux és un pingüinet molt simpàtic.
    2- Linux i els programes que hi faig servir no em costen ni un cèntim, i els he obtés i instal·lat legalment.
    3- Em connecte al wi-fi millor que amb el Windows.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.