Portada de la Time i amb aquests cabells

Us recoman l’article «Bolles descambuixades» a Xeix.org. En Josep Lluís Pol és matemàtic, i quan veu bolles de Posidònia oceànica a la platja, recorda el teorema de Hopf-Poincaré. Són les mirades matemàtiques que un grapat de bons autors publiquen al web de la Societat Balear de Matemàtiques.

Les onades i el vent han esquinçat i fet rodolar les fibres d⿿aquesta mal anomenada alga (realment Posidonia oceanica) fins a congriar aquestes pilotes descambuixades. Perquè, tanmateix, aconseguir pentinar de forma homogènia i contínua la seva cabellera sense deixar-hi cap punt amb reganyol ni coronell, ja no és una qüestió de temps. ÿs, per imperatiu topològic de continuïtat, impossible.

Bona literatura per la divulgació matemàtica.

A la Time ho acaben d’expressar beníssim: Person of the Year: You. No importa quin sigui el vostre ofici ni motiu d’atur: expliqueu-nos les vostres mirades mitjançant la Xarxa.

Poca broma, aquesta portada de la Time. A la Wikipedia en trobareu més. Em fa l’efecte que és una d’aquelles coses que aniran quedant per a explicar quin sentit té tota aquesta bitassa enxarxada

Actualització: mentre desava l’apunt, veig això altre. Que se sabi gràcies a la Xarxa i per una votació a Internet, també forma part de la cosa que premien a la Time. Rodoníssim!

Compartir

Entrada anterior
Fent coneixement i cultura bítica amb els errors del programari
Entrada següent
Alta tecnologia, alta toxicitat

1 comentari. Leave new

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.