YaKuake

pantallada d'un escriptori amb el YakuakeSi sempre teniu obert el Konsole del KDE, potser us agradarà el YaKuake (Yet Another Kuake KDE terminal emulator).

No ocupa una finestra més, és a dir, no té botó a la barra de tasques; no és a la llista de finestres en polsar Alt+TAB ni a cap escriptori en particular, però conté totes les funcions del Konsole.

Es plega i desplega com una persiana en polsar la tecla F12. També es plega tot sol en perdre el focus.

No ser una finestra convencional permet una mida més gran perquè no estorbarà altres finestres en perdre el focus –el problema d’un Konsole massa gran. La mida es pot canviar (alt, ample) i també la posició horitzontal dins l’escriptori (més a la dreta o esquerra).

Pel meu gust li falta configurar una posició horitzontal per tal que no es desplegui necessariament des de la vorera superior. El YaKuake no té ni capçalera ni eines ni menú dalt, així que cal començar a escriure amunt, ben arran del marc del monitor. Fa falta aixecar la vista considerablement –cosa que s’arregla amb un ls -l immediat, clar. Passa que m’agrada situar el monitor alt: per mor de barres d’eines, menús i capçaleres de finestres, passem molta estona escrivint a la meitat inferior del monitor. Si està més alt no importa acotar tant el cap –físicament; virtualment voldrien veure’ns permanentment acotats, alguns 😉

Té paquet Debian, així que per instal·lar-lo basta un

$ sudo aptitude install yakuake

I tal dia farà un any. Have fun!


Vist al blog del Carles Pina.

Compartir

Tips

Entrada anterior
Identificant on és el problema
Entrada següent
Assemblea de l’ISOC-CAT per video-conferència des de l’UIB

5 comentaris. Leave new

  • Jo el vaig conéixer gràcies a meneamme ( http://meneame.net/story.php?id=9335 ).

    La veritat és que és molt còmode, encara que els primers dies tenia la tendència a prémer Alt+Tab per a tornar a la consola després d eperdre el focus, com si fos una finestra anterior qualsevol. Es un poc embullós a vegades, no s’ha demprar com una consola per treballar, jo simplement el solc emprar per a deixar connexions ssh actives a servidors o per deixar fent feina a l’aptitude, per exemple. També per a coses puntuals, si he d’esborrar algún fitxer o el que sigui.

    Bona ressenya, segur que més d’un n’estarà agraït.

    Respon
  • FrIkI, què vols dir amb que «no s’ha d’emprar com una cònsola per a treballar»? Li veig el mateix funcionament que al Konsole, que sí l’uso per a treballar.

    Respon
  • A mi me va molt bé. Com que tinc tendència a obrir un munt de consoles amb un f11, és que f12 ho faig servir per l’extensió del firefox que mostra miniatures de les pestanyes, ja tens la consola a punt. A més això de que s’amagui per no destorbar va de conya.

    Respon
  • La veritat és que va genial! Aplicacions com aquestes valen molt la pena!

    Respon
  • cool! a can gnome tb funciona! miraré si el puc configurar de manera que llanci screen d’entrada.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.