Terratrèmol a Sumatra

Terratrèmol a SumatraEl terratrèmol a Sumatra de les 16:09:37 UTC té una magnitud de 8,7.

Ho he rebut via subscripció a un RSS que m’avisa dels terratrèmols superiors a la magnitud cinc. No és pas complicat, si es té accés a la Xarxa. Aquí hi ha les instruccions.

I els afectats pel possible tsunami, ho sabran a temps? Espero aquest pic sí.

També espero que aviat hi hagi accés a Internet arreu i per a tothom. La canonada de bits és tant escassa i per tant cara com ens volen fer creure, aquí fins i tot hi envien televisió. A moltes bandes sobren ordinadors, i amb programari lliure no importa tenir doblers per a pagar llicències.

Imatge: Hearthquake Hazards Program.

Compartir

Entrada anterior
En Josep M. Espinàs a peu per Mallorca
Entrada següent
Què és Google?

2 comentaris. Leave new

  • Jo, quan has publicat la noticia també m’hi he subscrit al RSS. Desde llavors ja duen 10 moviments a Indonesia. Excepte el primer, de 8.7, tots els altres estan entre 6.0 i 5.0.

    La tecnologia ens permet evitar tragedies d’aquestes magnituts, ara falta que tots puguin tenir accés a ella i que es coordinin esforços a nivell mundial.

    Evitar els centenars de milions de morts de fa uns mesos hagues estat tan senzill com que algunes de les persones dels paisos afectats (als ajuntaments, hotels, etc…) tinguessin aquestes subscripcions. No s’haguessin evitat totes les morts ni desperfectes, però si en gran part.

    Ara, per frivolitzar un poc, i ja que som fanatics, radicals, integristes, hackers, frikis, i no se quantes coses més diré que el software lliure ajuda a acostar la tecnologia a qui no la te.

    Respon
  • FrIkI: Tant de bo qualque dia arribin a la predicció. I que també la posin en RSS, o ‘feed’.

    No dic ‘feed’ per tecnofilia pijoteroide, sinó perquè ara mateix és possiblement la forma més popular d’enviar informació ben identificada en XML –el que alguns en diuen la web semàntica.

    Els avisos en XML són comprensibles per moltes andròmines que poden engegar les alarmes que convinguin. Internet fa que sigui molt fàcil rebre’ls a qualsevol racó del planeta.

    Respon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Fill out this field
Fill out this field
Introduïu una adreça electrònica vàlida.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.